Dat de culturele sector op het moment een hervorming doormaakt is iedereen wel duidelijk.
Overal om ons heen sluiten theaters  gaan evenementen niet door, raken mensen hun baan kwijt en ga zo nog maar even door. Maar laten we niet te lang blijven hangen in al het negatieve.

Door al deze tegenslagen ontstaan er ook vele nieuwe initiatieven, de culturele/ kunstzinnige sector is zichzelf opnieuw aan het uitvinden. Mensen gaan samenwerkingsverbanden aan, zoeken nieuwe manieren om hun projecten te financieren en bedenken spannende acties om hun projecten te promoten. Zo ook opera gezelschap ‘opera Armida’. Zij zijn enige tijd geleden een crowdfunding-actie gestart, deze actie ging van start met een spectaculair concert. Ten tijde van dit concert was ik (helaas) nog (net) niet betrokken bij het project, maar…

Afgelopen week hadden Jeanine Vijgen, afgestudeerd decor ontwerpster en bovendien zeer gezellig oud klasgenoot, en ik een bijzonder gesprek voor een nieuwe opdracht.
Dit gesprek ging over de opera ‘Il Trovatore’ (de troubadour) van Giuseppe Verdi.
Het idee is de prachtige en grootste opera op een intieme manier te brengen. Dus geen grote koren en een reusachtig orkest, maar zangers die zich bewegen tussen het publiek. Je bent niet zomaar een toeschouwer op tribune. Je bent onderdeel van een groots en meeslepend verhaal.

Althans… als dit mooie initiatief door kan gaan. Dat is nog even afwachten. Ondanks een mooi concert en  een hoop lieve mensen die al gedoneerd hebben mist er nog een aanzienlijk bedrag.
Met het doneren voor dit project ondersteun je niet alleen opera Armida, maar ook mij en Jeanine. Wij als beginnend ontwerpers krijgen op deze manier de kans om mee te werken aan een nieuw project!!!

Dus zwijmel niet alleen weg bij de prachtige klanken van een van Verdi’s meesterwerken, met een donatie , steun je ook kunst en cultuur en niet geheel onbelangrijk, twee jonge ontwerpers!

Om te doneren, surf snel naar;

https://www.voordekunst.nl/projecten/3169-sponsor-de-aankleding-van-il-trovatore

Voor meer informatie en een klein voorproefje klik op onderstaande links;

https://www.youtube.com/watch?v=C-3jGUdVRFU

https://www.facebook.com/operarmida

En… dit is niet helemaal mijn ding, maar alsjeblieft, doe een kleine donatie! Je maakt mij en vele andere enorm blij! Mocht iemand nog andere goede ideeën hebben om dit project te promoten, laat het me weten.

Veel liefs en muzikale groeten,

Frances

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.