SSSSSSSSSSSSSSSSST, stil, hahahahaha, gefluister en gegiechel weerklinkt uit de coulissen. Of eigenlijk, uit de gang achter de coulissen, gezien de coulissen zelf niet groot genoeg zijn voor Jezus, Pilates, Judas, Herodes en zijn andere volgelingen en tegenstanders. Het zijn er nogal wat, en ze zijn gespannen.
De temperatuur in het gangetje stijgt gedurende de voorstelling verloopt, bovendien wordt het langzaamaan donkerder.
In de schemering zoeken priesters, soldaten en danseressen hun kostuums, valt er af en toe een K*T en is de okselfrisse deo geur niet zo fris meer.
Via de deur die op een kier staat volg ik het spektakel,  flarden zang dwarrelen naar binnen afgewisseld door luid applaus van een zeer enthousiast publiek. Geef ze eens ongelijk, niet alleen speelt de band als nooit tevoren, ook geven de acteurs zich helemaal in hun zang, dans en spel.

Steeds als er mensen de deur opengooien en naar hun plekje in de duisternis zoeken om zich in een nieuwe outfit hijsen  krijg ik kleine anekdotes te horen. Terwijl  er gezocht wordt naar brood en wijn krijg ik een verhaal over vergeten schoenen die nu ergens onder het decor liggen. Een zender blijft hangen in een grote bos haar, en ik hoor gegniffel over een bruine broek die eigenlijk een witte rok had moeten zijn.
Misschien heb ik van de voorstelling zelf weinig meegekregen, maar achter de schermen hebben we gelachen en gehuild, verkleed en gezweet, gebloed , gesnoept, geschminkt, geknuffeld en nog meer gelachen.
Want daar in de donkere gang  gebeurde minstens zoveel als op het podium voor een genietend publiek, en ontstonden nieuwe verhalen.
Meewerken aan Jesus Christ Superstar (Dordrecht) was een spannende ervaring, gelukkig met alleen maar lieve en zeer betrokken mensen! Voor mij heel leerzaam, want je krijgt niet vaak een kans om met een grote groep te werken die zo flexibel en behulpzaam is.

Iedereen bedankt voor jullie hulp, inspiratie en lieve woorden!
Ik heb ervan genoten, en als ik facebook een beetje mag geloven was ik niet de enige.

Voor iedereen die er niet bij was, een kleine fotoselectie (echt waar, er zijn er nog veel meer) om de sfeer een beetje te kunnen proeven.

Liefs, en tot de volgende productie!

5 antwoorden
 1. sharon
  sharon zegt:

  hey lieve Frances!!
  ik wil je heel erg bedanken voor de mooie kleding en liefde die je aan ons gegeven hebt!!
  het was super om jou in ons team te hebben!!
  are you in for more?
  xxxx sharon

  Beantwoorden
 2. Caroline
  Caroline zegt:

  Frances,
  Wij hebben ook genoten van jouw aanwezigheid. Fijn om te weten dat er altijd iemand achter de coulissen was om ons op te vangen en te helpen met het omkleden.
  Dankzij jouw hulp en mooie creaties zag alles er fantastisch mooi uit.
  Bedankt en ik hoop tot snel.
  :-*

  Beantwoorden
 3. Mariette van der Wende
  Mariette van der Wende zegt:

  Wat ben je toch een lieverd, zoveel mooie kostuums gemaakt en ook zo mede sfeerbepalend achter de coulissen. We hebben er met z’n allen een mooie voorstelling van gemaakt.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.