Zo nu en dan doe je ook wel eens iets in je vrije tijd. Iets creatiefs bedoel ik dan.
Met een neefje dat dol is op krokodillen, draken en andere monsters. Een vriend die zegt juist niets te hebben met fantasy-films en sprookjes. De feestdagen die inmiddels weer voor de deur staan, kom je onder een paar monsterlijke surprises niet uit.

Genoeg inspiratie te vinden in boeken, films en online. Maar hoe eng mag een monster voor een driejarige zijn? Belangrijker nog, hoe eng mag een draak zijn voor een 34 jarige die niet van fantasy houdt?

Voor het kleine neefje kan het niet gevaarlijk genoeg zijn, grommend en groot, met rook uit de neusgaten. Alleen mag papa zijn hoofd niet in de gevaarlijke bek vol tanden stoppen! Dat is toch wel erg spannend.

Een draak voor een 34 jarige die niet van sprookjesfiguren zegt te houden is het wel iets lastiger. Want ergens wil je zo iemand toch overtuigen van de ‘andere werkelijkheid’. Zo’n ongelovige volwassene moet je dus in laten zien dat een draak helemaal zo onrealistisch niet is.

Een kleine uitdaging dus, maar niet onmogelijk.

Helemaal geen probleem voor iemand die wel iets heeft met sprookjes en fantasiefiguren zoals ik. Je zoekt een hele grote berg schubben, een paar scherpe tanden, vreemde oogjes, een slangachtige tong, en  voilà!
Met een heleboel lijm uit pistolen, tubes, prit-stiften en potten kom je een heel eind.
Oja, geduld, ook een belangrijk ingrediënt. Schubben zijn niet te koop in zakjes, een stevige schaar is dan ook geen overbodige luxe.

Trek je papierbak leeg, alle stukken karton zijn te gebruiken. Voorzie van een drakenkleurtje en knippen maar. Tegen de tijd dat je denkt genoeg te hebben vooral nog even een kwartiertje doorknippen.
Zorg voor een mooie basis, dit kan een bestaande zijn, een grote doos, blik of oude koffer. Je kunt natuurlijk ook zelf een basis maken, van karton, ijzerdraad of iets anders dat voor handen is.

Nu begint het echte werk, schubje voor schubje lijm je de doos om tot monster, neem hiervoor vooral de tijd. Tussendoor kun je best even iets anders gaan doen. Liefst voordat je het moment van totale frustratie hebt bereikt en je draak vroegtijdig door de kamer vliegt. Vliegen kun je beter uitstellen tot het uitpakmoment.
Als je kleine neefje de ogen van zijn draak aftrekt, omdat die doos toch open moet om het cadeautje eruit te halen. Hopelijk heeft je vriend iets meer beleid dan een driejarige, maar dat er onderdelen gaan vliegen valt niet volledig uit te sluiten.

Mocht je nog vragen hebben over het maken van draken, bekijk rustig de foto’s ter inspiratie.Vragen staat vrij, stuur gerust een berichtje voor de gouden tips.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.