Ergens aan het einde van de zomer, toen de vreugde over het behalen van mijn diploma een beetje was weggezakt. Na het genieten van een heerlijke, welverdiende vakantie was het tijd voor actie. Overgaan tot het zoeken van een baan. Iets dat niet zo gemakkelijk is. In je opleiding leer je van alles over ontwerpen, kunst, opera, theater en kostuumgeschiedenis, tekenen, schilderen en storyboards, maar in de praktijk werkt het net iets anders.
Want waar sta je met je diploma op zak, en nauwelijks ervaring?
Met beide benen op de grond, en een rugzak onzekerheid is een goede omschrijving voor mij.

Ik besloot dan ook aan mijn site te werken, een portfolio op te bouwen en te proberen zoveel mogelijk ervaring op te doen.
Zo kwam ik terecht bij STUT, waar ik op dit moment Geertje Geurtsen assisteer bij het decor en kostuum ontwerp en vooral de realisatie hiervan, voor ‘De Korte Lontjes Show’.

Een komisch stuk met een serieuze ondertoon;

Ouders staan langs de lijn te schreeuwen alsof zij de coach zijn. Mensen dringen voor bij de kassa en doen net alsof ze het zelf niet doorhebben. Vrouwen dragen midden in de zomer lange mouwen om blauwe plekken te verbergen. Zijn we tegenwoordig echt zo licht ontvlambaar?
Stut Theater presenteert De Korte Lontjes Show: een muzikale voorstelling waarbij korte sketches elkaar in een rap tempo opvolgen. Kleine ergernissen groeien uit tot absurde irritaties en korte lontjes leiden tot overdreven reacties. Spelers zetten hun eigen persoonlijke ervaringen in om het thema agressie aan de kaak te stellen, taboes bespreekbaar te maken en het grijze gebied tussen dader en slachtoffer kleur te geven.

Ik vind het gevoel van macht opwindend
Ik moet elke dag huilen als ik het journaal kijk
Ik ben bang om óók kanker te krijgen
Als ik een pilletje op heb, kan ik zo’n zin krijgen iemand op zijn bek te slaan
Als ik een dag geen porno kijk word ik agressief
Ik ben bang voor mijn buurjongen, hij is naar Syrië vertrokken

 

http://www.stut.nl/voorstellingen/2015_dekortelontjesshow.php

 http://geertjegeurtsen.nl/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.